Herstelzomerweek 2024 

Deze zomer organiseert Respijtvoorziening Retrovo in samenwerking met het Herstelwerk G&V op de Mauritzhof te Bussum: Herstelzomerweek 2024  

Vorig jaar organiseerde we de eerste editie van de Herstelzomerweek nieuwe stijl waarbij het ook voor de eerste keer mogelijk was om bij Respijtvoorziening Retrovo op retraite te komen.  
Dit was een daverend succes, waarin de hele week het thema "Herstel" centraal stond.  

Wij nodigen je van harte uit op 22 juli om 12.00 voor de officiële opening en het introductieprogramma van de Herstelzomerweek op respijtvoorziening Retrovo.  
Wij zullen dan het programma dat we voor deze bijzondere week hebben bekend maken zodat je zelf kan kiezen wat het best bij jou past om deel aan te nemen. 
Deze week zal geheel in teken staan van "herstel", "peersupport" en verbinding. 
 
Je kan in deze week meedoen met workshops van het Herstelnetwerk van o.a. Begin Maken met Herstel, WRAP, Schrijf je verhaal en Positief bekeken, ook zijn er creatieve workshops, spelletjes, mindfulness, mee lunchen en/of kan je gewoon binnenwandelen bij Retrovo voor een praatje. 

Daarnaast organiseren we voor het eerst een informatiebijeenkomst over onze talententuin voor iedereen die aan de slag wil met zijn of haar ervaringskennis en zich zou wil laten scholen tot ervaringsdeskundige.  
 
Deze activiteiten zijn allemaal laagdrempelig, kosteloos en kan je elke ochtend vanaf 10.00 bij de inloop op de respijtvoorziening Retrovo aanmelden, tevens kan je je aanmelden voor de workshops via het onderstaande aanmeldformulier.   

De Herstelzomerweek wordt afgesloten met een spetterende barbecue verzorgd door de Gebakken Peren.  

Daarnaast is er de mogelijkheid om je in te schrijven voor een retraite om intensief aan te slag gaat met de HOP training 
Lijkt het je wat om een week lang samen op te trekken met een groep peers om aan de slag te gaan met vragen zoals: 'wat vertel ik wel en wat vertel ik niet over mijn psychische kwetsbaarheid'. 
Als je deze uitdaging aangaat verblijf je vanaf maandag tot zaterdag bij ons op de respijtvoorziening samen met de rest van de deelnemers die meedoen aan deze training. 
De training is kosteloos, voor het verblijf betaal je 4 euro per dag.  
Voor deze retraite geld een maximum van 8 personen.  

Het aanmelden voor deze retraite kan via het onderstaande aanmeldformulier, onderdeel van de aanmeldprocedure is dat wij een welkomgesprek inplannen om kennis met je te maken om te kijken of deze retraite passend voor jou is.