Even voorstellen,
Voor mij laat de respijtvoorziening zien dat een laagdrempelige voorziening gerund door ervaringsdeskundigen een grote waarde kan zijn binnen het zorgaanbod in onze regio. Ik ben er heel erg trots op dat wij als team een plek hebben gecreëerd waarin gastvrijheid, nabijheid, en een vrije ruimte om te mogen en kunnen zijn wie je bent voorop staat.
Ik ben Nikey Puper, werkzaam voor GGz Centraal sinds 2017 als ervaringsdeskundige. De eerste jaren van mijn dienstverband heb ik gewerkt voor de afdeling Resocialisatie & Herstel, en heb ik in opdracht van de regio Gooi en Vechtstreek samen met o.a. Ahmet Turkmen het Herstelnetwerk Gooi en Vechtstreek opgezet. Ik stond aan de wieg van het plan voor de respijtvoorziening en werk momenteel op Retrovo als team coördinator. Ik zorg ervoor dat alles achter de schermen voor Retrovo wordt geregeld maar ben ook het aanspreekpunt voor zowel het team als onze gasten wanneer dit nodig is. Daarnaast begeleid ik de stagiaires als praktijkopleider, geef ik intervisie aan de vrijwilligers/herstelwerkers en stagiaires. Tevens faciliteer ik met heel veel plezier de schrijfcursus Schrijf je verhaal en kom ik graag langs als gastdocent bij de training Werken met Eigen Ervaring. Naast mijn werkzaamheden voor Retrovo ben ik voorzitter van de ORc Gooi en Vechtsteek en lid van de centrale OR. (medezeggenschappsraad) Al met al ben ik een bezig bijtje maar maak op Retrovo altijd tijd voor een bakje koffie, goed gesprek of om een spelletje aan de eettafel te doen met onze gasten.

Hoi Ik ben Mandy,  

Ik werk al aantal jaar als ervaringsdeskundige bij Retrovo. Ik heb zoals ze zeggen een rugzak maar in mijn geval noem ik het een zeecontainer die ik heb aan ervaringen want het past al lang niet meer in een rugzak. Ik mag werken met mijn eigen ervaringen wat heel waardevol is vind ik zelf. Wij werken hier bij Respijt dan ook met alleen (afgestudeerde) Ervaringsdeskundigen, herstelwerkers, een zorgondersteuner en vrijwilligers. Ik ben echt heel blij met het werk wat ik mag doen omdat hier is geen stigma, iedereen is welkom en mag hier zijn. Wij kijken naar wat kan en niet naar wat niet kan. We willen graag dat onze gasten zich fijn voelen bij ons en dat is ook wat het zo fijn maakt om hier te werken dat je er kan zijn voor de ander. 

Hier ben je niet beperkt maar ben onbeperkt jezelf.   

Mijn naam is Els de Heer                                                                                                                 

Ik werk als ervaringsdeskundige bij de respijtvoorziening Retrovo. 
Ik bied ondersteuning vanuit mijn collectieve ervaringskennis aan mensen, die net even iéts meer nodig hebben. Dit doe ik door écht te luisteren, naast je te staan en bij jou aan te sluiten vanuit lotgenotencontact. Daarom vind ik het belangrijk om bij jouw wensen en behoeften aan te sluiten. Ik geloof in het samen bewandelen van eenvoudige paden, waarin mogelijkheden en lichtpuntjes te vinden zijn in wat jij nodig hebt. Deze geven inzicht en hoop in jouw herstel. Het mogen leren van sociale, maatschappelijke en arbeidsparticipatie is een optie voor veel mensen, waarbij ik jou wil ondersteunen vanuit gelijkwaardigheid! Ik heb de opleiding tot ervaringsdeskundige in Zorg en Welzijn aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond. Ook faciliteer ik herstel ondersteunende trainingen zoals b.v. de WRAP. Laagdrempeligheid, veiligheid, vertrouwen, respectvol, betrokken, bescheidenheid, verbindend en humor zijn kenmerken die mij goed omschrijven in mijn werk.  
Mijn hart ligt bij mijn medemens want ieder mens is uniek en waardevol!

Hallo,
Mijn naam is Petra, ik werk als Teamondersteuner bij de Respijtvoorziening. Ik ben hier een tijdje geleden als gast geweest, toen het even niet zo goed met mij ging na een relatiebreuk. Ik heb dit erg positief ervaren, de mensen die hier werken hebben me echt kunnen ondersteunen waar nodig was. Ik heb aantal handvatten gekregen, ben stappen gaan nemen richting mijn eigen herstel. Ik ben aantal cursussen gaan volgen bij het herstelnetwerk. Daarnaast heb ik therapie gevolgd, en daardoor kreeg ik de ruimte om na te denken over wat ik graag in de toekomst zou willen gaan doen, en dat is een opleiding tot ervaringsdeskundige. Ik ben na mijn verblijf gaan werken bij Retrovo, de plek waar ik het zelf zo fijn heb gehad.

Hallo, ik ben Sanne en heb het genoegen als teamondersteuner te werken  bij Retrovo.

Ik zie het leven als één grote reis, met pieken en dalen, vol levenslessen, bezinning  en avontuur. Je in een dal bevinden kan veel losmaken, maar ook mooie inzichten geven.  Nadat ik opgekrabbeld ben uit mijn laatste dal, voelde ik de ambitie om mijn eigen ervaringen als deskundige in te gaan zetten. In mijn eigen proces heb ik dit namelijk ontzettend gemist. Ik ben op onderzoek uitgegaan, ik heb meegedaan aan herstelactiviteiten, mooie contacten opgedaan en  zo een passende functie bij Retrovo gevonden. Komend studiejaar ga ik de opleiding ‘Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn’ volgen aan de Hogeschool van Amsterdam.

Graag reis ik een stukje met jou mee door écht naar jou te luisteren, naast je te staan, met je mee te denken en jou zo comfortabel mogelijk te laten voelen. 

Even voorstellen..... ik ben Roger. Al jaren actief in de zorg voor anderen en ben steeds beter in staat om voor mezelf te zorgen. Met verworven inzichten, vaardigheden en kennis, deel en werk ik met plezier en in vrijheid bij Retrovo. De respijtvoorziening nodigt uit ruimte te nemen voor wat ruimte nodig heeft, met respect voor ieders grenzen. Er kan aandacht zijn voor waar het "schuurt" om te ontwikkelen wat ingewikkeld is. Bij Retrovo is er ruimte om even uit je dagelijkse leven te stappen en er naar te kijken van een afstandje, alleen of met een ander, misschien met mij want.... ik ben er graag.

Hoi, ik ben Heleen en als stagiair bij Retrovo maak ik onderdeel uit van deze mooie organisatie. Op het moment volg ik de opleiding Sociaal Begeleider met Ervaringsdeskundigheid. Retrovo is voor mij een fijne stageplek omdat ik hier kan leren van anderen ervaringsdeskundigen en natuurlijk ook in het contact met de gasten. Ik luister graag, zonder oordeel, naar de hobbels, minder fijne en fijne momenten uit het leven. Spreek me vooral aan voor een praatje, en voor een gezellig spelletje ben ik ook altijd in! 

Hallo Allemaal,

Sinds februari 2024 mag ik (Marijn) mij een trotse stagiair van de GGZ Centraal noemen. Ik volg de opleiding ''Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg met ervaringsdeskundigheid'' op het ROC in Nieuwegein.

Toen ik zag dat GGZ Centraal een leertraject aanbood aansluitend op mijn studie werd ik meteen enthousiast. Retrovo is voor mij de ideale leerplek omdat ik er kan leren werken met een brede diversiteit van karakters maar ook enorm uiteenlopende herstelmogelijkheden en verhalen! Daarnaast zijn ook al mijn collega's ervaringsdeskundig waar ik enorm van mag en kan leren.

Het is fantastisch dat er een plek bestaat waar je vrij bent om te zijn, mag delen en helen zonder stigma of druk in welke vorm dan ook. Ik ben dus trots om hier mijn pad te starten! 

Wie ben ik dan? Sinds mijn 14e heb ik te maken gehad met verslavingsproblematiek en dak- en thuisloosheid. Hier heb ik mij van weten los te vechten en ben nu erg gelukkig in herstel, jeetje wat is het fijn aan deze kant. 

Verder hou ik erg veel van muziek en heb ik hier in het verleden ook mijn werk van gemaakt. Nog steeds vind ik het heerlijk om muziek te produceren. Sporten en skateboarden is sinds mijn herstel ook een zeer belangrijke activiteit, ik doe graag aan wedstrijdzwemmen en waterpolo.

Mijn doel is om tijdens deze opleiding me beste zelf te worden en alles te leren wat er bij dit vak komt kijken.

Wie weet tot ziens!