Even voorstellen,
Voor mij laat de respijtvoorziening zien dat een laagdrempelige voorziening gerund door ervaringsdeskundige een grote waarde kan zijn binnen het zorgaanbod in onze regio. Ik ben er heel erg trots op dat wij als team een plek hebben gecreëerd waarin gastvrijheid, nabijheid, en een vrije ruimte om te mogen en kunnen zijn wie je bent voorop staat.
Ik ben Nikey Puper, werkzaam voor GGz Centraal sinds 2017 als ervaringsdeskundige. De eerste jaren van mijn dienstverband heb ik gewerkt voor de afdeling Resocialisatie & Herstel, en heb ik in opdracht van de regio Gooi en Vechtstreek samen met o.a. Ahmet Turkmen het Herstelnetwerk Gooi en Vechtstreek opgezet. Ik stond aan de wieg van het plan voor de respijtvoorziening en werk momenteel op Retrovo als team coördinator. Ik zorg ervoor dat alles achter de schermen voor Retrovo wordt geregeld maar ben ook het aanspreekpunt voor zowel het team als onze gasten wanneer dit nodig is. Daarnaast begeleid ik de stagiaires als praktijkopleider, geef ik intervisie aan de vrijwilligers/herstelwerkers en stagiaires. Tevens faciliteer ik met heel veel plezier de schrijfcursus Schrijf je verhaal en kom ik graag langs als gastdocent bij de training Werken met Eigen Ervaring. Naast mijn werkzaamheden voor Retrovo ben ik vice voorzitter van de ORc Gooi en Vechtsteek en lid van de centrale OR. (medezeggenschapsraad) Al met al ben ik een bezig bijtje maar maak op Retrovo altijd tijd voor een bakje koffie, goed gesprek of om een spelletje aan de eettafel te doen met onze gasten.

Hoi Ik ben Mandy,  

Ik werk nu 2 jaar als ervaringsdeskundige bij Retrovo. Ik heb zoals ze zeggen een rugzak maar in mijn geval noem ik het een zeecontainer die ik heb aan ervaringen want het past al lang niet meer in een rugzak. Ik mag werken met mijn eigen ervaringen wat heel waardevol is vind ik zelf. Wij werken hier bij Respijt dan ook met alleen (afgestudeerde) Ervaringsdeskundigen, herstelwerkers, een zorgondersteuner en vrijwilligers. Ik ben echt heel blij met het werk wat ik mag doen omdat hier is geen stigma, iedereen is welkom en mag hier zijn. Wij kijken naar wat kan en niet naar wat niet kan. We willen graag dat onze gasten zich fijn voelen bij ons en dat is ook wat het zo fijn maakt om hier te werken dat je er kan zijn voor de ander. 

Hier ben je niet beperkt maar ben onbeperkt jezelf.   

Mijn naam is Els de Heer                                                                                                                 

Ik werk als ervaringsdeskundige bij de respijtvoorziening Retrovo. 
Ik bied ondersteuning vanuit mijn collectieve ervaringskennis aan mensen, die net even iéts meer nodig hebben. Dit doe ik door écht te luisteren, naast je te staan en bij jou aan te sluiten vanuit lotgenotencontact. Daarom vind ik het belangrijk om bij jouw wensen en behoeften aan te sluiten. Ik geloof in het samen bewandelen van eenvoudige paden, waarin mogelijkheden en lichtpuntjes te vinden zijn in wat jij nodig hebt. Deze geven inzicht en hoop in jouw herstel. Het mogen leren van sociale, maatschappelijke en arbeidsparticipatie is een optie voor veel mensen, waarbij ik jou wil ondersteunen vanuit gelijkwaardigheid! Ik heb de opleiding tot ervaringsdeskundige in Zorg en Welzijn aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond. Ook faciliteer ik herstel ondersteunende trainingen zoals b.v. de WRAP. Laagdrempeligheid, veiligheid, vertrouwen, respectvol, betrokken, bescheidenheid, verbindend en humor zijn kenmerken die mij goed omschrijven in mijn werk.  
Mijn hart ligt bij mijn medemens want ieder mens is uniek en waardevol!

 

Ik ben Sunita Soenessardien, werkzaam als ervaringsdeskundige bij Retrovo. 
Jaren gewerkt in de zorg maar in 2008 moest ik zelf om hulp vragen wat ik heel moeilijk vond want ik had mezelf aangepraat en aangeleerd door de situaties waar ik vanaf mijn geboorte in terecht kwam dat ik alles alleen moest doen. Vanaf jonge leeftijd was ik erg geïnteresseerd om zoveel mogelijk kennis te vergaren over persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Met hulp leerde ik vanaf 2009 van overleven naar leven te gaan. 
De hulp die ik voor deze tijd zocht toen ik het moeilijk had was moeilijk te vinden vooral vanwege mijn beperkte kring van betrouwbare mensen om mij heen waar ik terecht kon. Retrovo is zo'n plek wat ik miste in mijn tijd. Een plek waar je tot rust kan komen, zelf bepaald of je alleen op je kamer verblijft of wilt optrekken met de medegasten, herkenning en erkenning vindt bij de medegasten en medewerkers, tools aangereikt krijgt als je het zelf even niet meer weet maar vooral een plek is waar jij jezelf mag en kan zijn zonder stigma. 
Ik hoop dat wanneer jij gebruik wilt maken van de diensten van Retrovo ik vanuit mijn hart en kennis bij kan dragen aan datgene wat jij nodig hebt.
 

 

Hoi, mijn naam is Marlissa en ik ben 31 jaar.  Eind 2020 ben ik bij Retrovo begonnen als vrijwilliger. Inmiddels ben ik herstelwerker bij Retrovo. Dit houdt in dat ik meer mag doen met mijn eigen ervaring en ik heb meer verantwoordelijkheid gekregen. Ook mag ik cursussen en herstelwerkgroepen faciliteren. Daarnaast ben ik sinds November 2022 ook WRAP facilitator. Iets waar ik heel trots op ben want een paar jaar terug had ik mij niet kunnen bedenken dat ik dit zou kunnen en zou staan waar ik nu sta in het leven. In de toekomst zou ik mijzelf ook graag willen omscholen en de opleiding tot ervaringsdeskundige willen gaan doen. Wat ik zo fijn vind aan mijn werk is dat ik hier mijzelf kan zijn met alles wat ik heb en dat ik mag zijn wie ik ben. Iets wat voor mij in het verleden niet vanzelf sprekend was. Door mijn eigen ervaring, op verschillende vlakken in de GGZ hoop ik onze gasten het vertrouwen te kunnen geven in hun eigen weg naar herstel. Dat herstel mogelijk is en dat het écht bestaat. Ik zou graag willen meegeven dat het erg fijn kan zijn als je met elkaar in gesprek kunt van vanuit herkenning. Dat je soms aan één zin of zelfs één woord of blik genoeg hebt. De verbinding die je hierdoor krijgt met elkaar vind ik ontzettend mooi en waardevol. Wel zelf, maar niet alleen.

Hoi, ik ben Ruben Paul Westenbroek en ik ben vrijwilliger bij Retrovo. Ik was ruim 25 jaar werkzaam als kok in diverse gerenommeerde restaurant rondom het Gooi. Met deze ervaring en wetenschap dat goede gezonde voeding een bijdrage levert aan herstel, kook ik met veel enthousiasme voor onze gasten bij Retrovo. Ondertussen zit ik in een traject om ervaringsdeskundige te worden. Welkom!

Hallo,
Mijn naam is Petra, ik werk als vrijwilligster bij de Respijtvoorziening. Ik ben hier een tijdje geleden als gast geweest, toen het even niet zo goed met mij ging na een relatiebreuk. Ik heb dit erg positief ervaren, de mensen die hier werken hebben me echt kunnen ondersteunen waar nodig was. Ik heb aantal handvatten gekregen, ben stappen gaan nemen richting mijn eigen herstel. Ik ben aantal cursussen gaan volgen bij het herstelnetwerk. Daarnaast heb ik therapie gevolgd, en daardoor kreeg ik de ruimte om na te denken over wat ik graag in de toekomst zou willen gaan doen, en dat is een opleiding tot ervaringsdeskundige. Ik ben na mijn verblijf gaan werken bij Retrovo, de plek waar ik het zelf zo fijn heb gehad.

Hoi!
Ik ben werkzaam als zorgondersteuner op Respijtvoorziening Retrovo sinds September 2022.
Mijn leven heeft lang in het teken gestaan van het zorgen voor anderen met een psychische kwetsbaarheid. Na zelf hersteld te zijn van een Burn-out, ben ik in februari 2022 de training 'werken met eigen ervaring' gaan volgen via het herstel netwerk. Dit heeft mijn inspiratie verder laten groeien met oog op de waarde van het praktisch vormgeven van eigen veerkracht! In het nieuwe jaar start ik de opleiding via Ggz Centraal en hoop als ervaringsdeskundige mijzelf verder te ontwikkelen. Tot slot koester ik mijn wens om mijn ruime onderwijservaring in het verleden in te kunnen zetten om mee te denken aan, dan wel het faciliteren van het ruime aanbod van hersteltrainingen. Tot die tijd geniet ik ervan om bij te mogen dragen aan een mooi en fijn verblijf op onze plek om aan je herstel te kunnen werken.
Lieve groet, Reyhan

Mijn naam is Patricia Carboni, Ik ben 47 jaar en woon in Utrecht met mij partner en mijn dochter Jedediah . Vier jaar geleden ben ik begonnen met het volgen van de opleiding BGE-Maatschappelijk zorg-ervaringsdeskundige. In mijn eerste jaar heb ik bij Back-Up Utrecht gewerkt als jongeren begeleider, ik heb erg naar mijn zin gehad en heb daar veel geleerd. Tijdens de Corona Crisis moest ik helaas wat anders gaan zoeken en zo ben ik bij de GGZ Mauritzhof Kliniek terecht gekomen waar ik in de eerste instantie bij de kliniek stage heb gelopen en nu voor mijn laatste jaar hier bij Retrovo. Ik ben al ruim halfjaar stagiaire-ervaringsdeskundige bij de Respijtvoorziening Retrovo. Hier heb ik veel ervaringen mogen doen en mijn plek kunnen vinden. Wat ik leuk vind aan de Respijtvoorziening Retrovo zijn de variërende werkzaamheden, de dagen zijn nooit hetzelfde door dat er verschillende gasten per periode aanwezig zijn. Ik heb geleerd dat een luisterend oor of samen een kopie koffiedrinken meer dan waardevol kan zijn.  De gast staat centraal en dat is wat ik zo mooi vind aan de Retrovo.