Even voorstellen,
Voor mij laat de respijtvoorziening zien dat een laagdrempelige voorziening gerund door ervaringsdeskundige een grote waarde kan zijn binnen het zorgaanbod in onze regio. Ik ben er heel erg trots op dat wij als team een plek hebben gecreëerd waarin gastvrijheid, nabijheid, en een vrije ruimte om te mogen en kunnen zijn wie je bent voorop staat.
Ik ben Nikey Puper, werkzaam voor GGz Centraal sinds 2017 als ervaringsdeskundige. De eerste jaren van mijn dienstverband heb ik gewerkt voor de afdeling Resocialisatie & Herstel, en heb ik in opdracht van de regio Gooi en Vechtstreek samen met o.a. Ahmet Turkmen het Herstelnetwerk Gooi en Vechtstreek opgezet. Ik stond aan de wieg van het plan voor de respijtvoorziening en werk momenteel op Retrovo als team coördinator. Ik zorg ervoor dat alles achter de schermen voor Retrovo wordt geregeld maar ben ook het aanspreekpunt voor zowel het team als onze gasten wanneer dit nodig is. Daarnaast begeleid ik de stagiaires als praktijkopleider, geef ik intervisie aan de vrijwilligers/herstelwerkers en stagiaires. Tevens faciliteer ik met heel veel plezier de schrijfcursus Schrijf je verhaal en kom ik graag langs als gastdocent bij de training Werken met Eigen Ervaring. Naast mijn werkzaamheden voor Retrovo ben ik vice voorzitter van de ORc Gooi en Vechtsteek en lid van de centrale OR. (medezeggenschapsraad) Al met al ben ik een bezig bijtje maar maak op Retrovo altijd tijd voor een bakje koffie, goed gesprek of om een spelletje aan de eettafel te doen met onze gasten.

Hoi Ik ben Mandy,  

Ik werk nu 2 jaar als ervaringsdeskundige bij Retrovo. Ik heb zoals ze zeggen een rugzak maar in mijn geval noem ik het een zeecontainer die ik heb aan ervaringen want het past al lang niet meer in een rugzak. Ik mag werken met mijn eigen ervaringen wat heel waardevol is vind ik zelf. Wij werken hier bij Respijt dan ook met alleen (afgestudeerde) Ervaringsdeskundigen, herstelwerkers, een zorgondersteuner en vrijwilligers. Ik ben echt heel blij met het werk wat ik mag doen omdat hier is geen stigma, iedereen is welkom en mag hier zijn. Wij kijken naar wat kan en niet naar wat niet kan. We willen graag dat onze gasten zich fijn voelen bij ons en dat is ook wat het zo fijn maakt om hier te werken dat je er kan zijn voor de ander. 

Hier ben je niet beperkt maar ben onbeperkt jezelf.   

Mijn naam is Els de Heer                                                                                                                 

Ik werk als ervaringsdeskundige bij de respijtvoorziening Retrovo. 
Ik bied ondersteuning vanuit mijn collectieve ervaringskennis aan mensen, die net even iéts meer nodig hebben. Dit doe ik door écht te luisteren, naast je te staan en bij jou aan te sluiten vanuit lotgenotencontact. Daarom vind ik het belangrijk om bij jouw wensen en behoeften aan te sluiten. Ik geloof in het samen bewandelen van eenvoudige paden, waarin mogelijkheden en lichtpuntjes te vinden zijn in wat jij nodig hebt. Deze geven inzicht en hoop in jouw herstel. Het mogen leren van sociale, maatschappelijke en arbeidsparticipatie is een optie voor veel mensen, waarbij ik jou wil ondersteunen vanuit gelijkwaardigheid! Ik heb de opleiding tot ervaringsdeskundige in Zorg en Welzijn aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond. Ook faciliteer ik herstel ondersteunende trainingen zoals b.v. de WRAP. Laagdrempeligheid, veiligheid, vertrouwen, respectvol, betrokken, bescheidenheid, verbindend en humor zijn kenmerken die mij goed omschrijven in mijn werk.  
Mijn hart ligt bij mijn medemens want ieder mens is uniek en waardevol!

Hallo,
Mijn naam is Petra, ik werk als vrijwilligster bij de Respijtvoorziening. Ik ben hier een tijdje geleden als gast geweest, toen het even niet zo goed met mij ging na een relatiebreuk. Ik heb dit erg positief ervaren, de mensen die hier werken hebben me echt kunnen ondersteunen waar nodig was. Ik heb aantal handvatten gekregen, ben stappen gaan nemen richting mijn eigen herstel. Ik ben aantal cursussen gaan volgen bij het herstelnetwerk. Daarnaast heb ik therapie gevolgd, en daardoor kreeg ik de ruimte om na te denken over wat ik graag in de toekomst zou willen gaan doen, en dat is een opleiding tot ervaringsdeskundige. Ik ben na mijn verblijf gaan werken bij Retrovo, de plek waar ik het zelf zo fijn heb gehad.

Hoi!
Ik ben werkzaam als zorgondersteuner op Respijtvoorziening Retrovo sinds September 2022.
Mijn leven heeft lang in het teken gestaan van het zorgen voor anderen met een psychische kwetsbaarheid. Na zelf hersteld te zijn van een Burn-out, ben ik in februari 2022 de training 'werken met eigen ervaring' gaan volgen via het herstel netwerk. Dit heeft mijn inspiratie verder laten groeien met oog op de waarde van het praktisch vormgeven van eigen veerkracht! In het nieuwe jaar start ik de opleiding via Ggz Centraal en hoop als ervaringsdeskundige mijzelf verder te ontwikkelen. Tot slot koester ik mijn wens om mijn ruime onderwijservaring in het verleden in te kunnen zetten om mee te denken aan, dan wel het faciliteren van het ruime aanbod van hersteltrainingen. Tot die tijd geniet ik ervan om bij te mogen dragen aan een mooi en fijn verblijf op onze plek om aan je herstel te kunnen werken.
Lieve groet, Reyhan