Visie & Missie 

De naam Retrovo komt uit de taal Esperanto en betekent herstel. De taal Esperanto is speciaal ontworpen voor mensen uit verschillende culturen en achtergronden om met elkaar te kunnen communiceren op basis van gelijkwaardigheid.
Herstel is hetgeen waar je bij Retrovo de tijd voor mag nemen, dat is heel persoonlijk en alleen jij kan daar sturing aan geven.


Het logo van Retrovo staat voor een ruwe diamant. Een diamant is te slijpen naar de vorm zoals jij dat wilt. Tevens is het logo een pijl die naar voren wijst, wat staat voor jouw weg voorruit.
Gaandeweg je proces kun jij jezelf ‘polijsten’, jij (de diamant) wordt steeds mooier. De stukken van misschien je verleden, of de dingen die jij als ballast ervaart krijgen een plek, je hebt deze misschien verwerkt of zelfs los kunnen laten.
Tijdens jouw herstelproces leer je jezelf steeds beter kennen waardoor je ook sterker in het leven komt te staan. Hoe verder je in je herstelproces komt, hoe meer jij de vorm krijgt die jij zelf wilt en hoe meer jij je leven vorm kan geven zoals jij dat voor je ziet.